2012. május 1., kedd

SWAT - Banki Stabilizációs Projekt

Január óta az egyik nagy hazai bank stabilizációs projektében dolgozom. A 4 fős SWAT csapatban - így neveztek el minket :) - a feladatunk, hogy az intrabank és a hozzá kapcsolódó rendszerek teljesítménybeli és stabilitási problémáit felderítsük, majd a fejlesztőkkel és az üzemeltetőkkel egyeztetve elvégezzük a javításukat. Mivel TOP1-es projektről van szó, kiemelt prioritást és jogosultságokat kaptunk minden területen!


A projekt során a fejlesztői és üzemeltetői ismereteimet is tudtam bővíteni, többek között megismertem egy egyedi és összetett bank informatikai architektúrát (legalábbis egy részét), foglalkoztam monitorozással, teljesítmény hangolással kliens ill. szerver oldalon, bug-ok felderítésével és javításával, dump-ok analizálásával és még sorolhatnám. Az elmúlt hónapok visszajelzései nagyon pozitívak voltak, jópár performancia és stabilitásbeli problémát javítottunk ki, a munkánk sikersztori lett bankon belül is!

Bár a szigorú titoktartási kötelezettségem miatt a felderített problémákról és azok megoldásairól nem írhatok, az elkövetkező blog bejegyzéseimben elő fognak kerülni a munkám során alkalmazott elméleti és gyakorlati ismeretek a fent említett témakörökből. Elöljáróban még annyit, hogy a hagyományos fegyverzeten kívül használatba vettünk egy-két nagyágyút is melyekről hamarosan a blogomon is olvashatsz.

A továbbiakban ezt a bejegyzést egyfajta gyűjtő topic-nak fogom felhasználni, ahova folyamatosan belinkelem majd a stabilizációs projekt kapcsán alkalmazott gyakorlati fogásokat és eszközök leírását! Ígérem érdemes lesz gyakran visszalátogatni, tőletek pedig annyit kérnék ha tetszett valamelyik bejegyzés írjatok egy kommentet mivel számomra ez a legfontosabb visszajelzés!

DynaTrace

4 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.