2013. május 25., szombat

SZSZK 2013 - Szoftverminőség-biztosítás open source eszközökkel

Frissítve: 2013.06.05. - Lesz workshop is!

Az FSF.hu Alapítvány 2013. június 8.-án ismételten megrendezi a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítást Budapesten, az Óbudai Egyetem Bécsi úti épületében. A konferencia reggel fél tíztől délután ötig fog tartani. Három szekcióban párhuzamosan zajlanak majd a szakmai előadások, ezekkel párhuzamosan az aulában szabad szoftverekkel és szabad kultúrával kapcsolatos kiállítás lesz.

A konferenciára, a Szoftverminőség-biztosítás open source eszközökkel - Hol a határ? címmel egy olyan gyakorlatias előadással készülök, ami a reményeim szerint jópár hasznos eszközt és technikát fog tartogatni a kezdő és haladó Java fejlesztőknek egyaránt. Idézem az előadásom beharangozóját:

"Az előadás során áttekintjük azokat az open source eszközöket és legjobb gyakorlatokat, amelyek a Java platformon hozzájárulhatnak a szoftver folyamataink biztosításához és a minőségi követelmények betartásához. Megnézzük az open source eszközök legfontosabb előnyeit néhány saját példával illusztrálva, majd megmutatom hogy hol van az a határ, ahol már kereskedelmi termékeket is érdemes bevetni.Címszavakban: Jenkins, Ant, Maven, Nexus, SVN, GIT, JUnit, TestNG, JMeter, Selenium, Sonar, PMD, CheckStyle, FindBugs."

Az előadást követő workshop-on gyakorlatban is kipróbálhatod mindazt amit elméletben már elsajátítottál. Egészen a telepítéstől kezdve a konfiguráláson át megismerkedhetsz a Jenkins és a Sonar használatával, felveszünk egy Java alapú projektet majd megvizsgáljuk a kódminőségi jellemzőit. A workshop-on való aktív részvételhez kérlek kövesd a konferencia honlapján közzétett útmutatásokat!

Érdemes eljönni, mert a program alapján nemcsak hasznos tudáshoz juthatnak a résztvevők, de a szervezők jóvoltából a reggel érkező és a rendezvény végéig maradó hallgatók között két 120GB-os és egy 250GB-os SSD is kisorsolásra kerül.


Az előadás prezentációját ide, a workshop útmutatóját pedig ide töltöttem fel.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.