2015. február 11., szerda

Robot Turtles - Társasjáték Logo alapokon

A robotok után nézzük meg azt a társasjátékot, ami a kickstarter történetében a legtöbb támogatót szerezte meg a táblajátékok kategóriában, ez pedig a Robot teknősök. A Primo-hoz hasonlóan, ez is a Logo alapjain nyugszik és a játékhoz még olvasni sem kell tudniuk a gyerekeknek.

A játékot négyen játszhatják egyszerre. Mindenki kiválaszt egy adott színű teknőst és az ehhez tartozó kártyákat magához veszi, majd fel kell építeni egy labirintust a falakat ábrázoló kártyákkal, ahova ékszereket ábrázoló kártyákat is elhelyezünk. A játék célja, hogy a teknősöket el kell juttatni az ékszerekhez, úgy hogy utasításokat tartalmazó kártyákat (előre lép, jobbra fordul, balra fordul) egymás mellé letesszük a megfelelő sorrendben. A kezdeti időszakban amikor a gyerekek leraknak egy kártyát, a teknőst egyből mozgathatjuk a megfelelő irányba, később amikor már belejöttek a játékba csak a teljes lépés sorozat megadása után. Hiba esetén (pl. ha falnak mentünk), kiáltani kell hogy bug van a kódban és a debuggolás során javítani kell a hibát.


Ahogy a gyerekek egyre profibbá válnak, úgy újabb kártya típusokat lehet hozzáadni a játékhoz. Ilyen például a jégfal, amit a lézer kártyával át lehet vágni vagy a béka akinek kioszthatunk egy feladatot mint lépés sorozatot, amit később bármikor meghívhatunk mint egy függvényt.

Ami tetszett:
  • Jó ötlet volt a Logo-t átültetni társasjáték formába
  • Fokozatosan új kártya típusok vihetők be a játékba (jégfal, béka)
  • Az egész család játszhat vele, mivel mindenki nyer így nincsenek vesztesek
  • Nem kell hozzá számítógép és mobil telefon sem
  • Megfizethető és a magyar verzió is megvásárolható (6.000Ft)
Ami nem tetszett:
  • Nem hasonlítható ahhoz, mint amikor egy valódi robot elkezd működni a kódod alapján, habár itt most nem is az a cél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.