2011. november 19., szombat

Lejárt JRebel licence ingyenes megújítása

Nemrég írtam egy ismertetőt a JRebel-ről, de akkor nem említettem hogy sajnos csak 30 napig használható ingyenesen. Ha ezután is használni szeretnénk, frissíteni kellene a licence-t, ami bizony komoly költséget is jelenthet. Szerencsére erre is van megoldás - méghozzá kettő is -, így most megosztom ezeket a blogom olvasóival!

Az első lehetőség, hogy kérünk a JRebel-től egy új licence-t. Persze nem a meglévő meghosszabbítását, hanem egy újat! :) A JRebel legelső telepítését normál módon végezzük el a manual alapján, amihez használhatjuk a jar installert vagy az Eclipse plugin-on keresztüli telepítést is. Miután lejárt a licenszünk, látogassunk el a http://www.zeroturnaround.com/jrebel/eclipse-eval/ oldalra, ahonnan igényelhetünk egy újat. Itt csupán annyi a megkötés, hogy egy e-mail címet csak egyszer regisztrálhatunk be az új license kéréséhez. Használjuk a YOPMail-t. Ezután email-ben csatolva megkapjuk a jrebel.licence fájlt amit másoljuk be a JRebel telepítési könyvtár alá, ami nálam pl. a /usr/local/ZeroTurnaround/JRebel könyvtár. Ezzel a kis trükkel újabb 30 napig használhatjuk a JRebel-t! Szuper! :)

A második lehetőség pedig a JRebel Social használata, amit bárki ingyenesen alkalmazhat nem kereskedelmi jellegű alkalmazások fejlesztéséhez. Örülök, hogy a JRebel Team meglépte ezt a lépést a Java közösség érdekében!


2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.