2016. augusztus 6., szombat

dynaTrace - Memória dump típusok

Gyorsan meg akarod találni a memória szivárgás (memory leak) valódi okát? Használj dynaTrace-t! Attól függően, hogy milyen információra van szükséged, 3 féle heap dump típus készítése közül választhatsz:

1. Deep Memory Leak Analysis:

Ez a hagyományos heap dump-nak feleltethető meg, azaz az objektumok kapcsolatai, a referenciák mentén lekövethető. A heap méretétől függően több percbe is telhet a dump létrehozása, mialatt a JVM mással nem foglalkozik, így napközben való készítése, éles környezetben csak indokolt esetben javasolt. Az elkészített dump utófeldolgozását a dynaTrace Analysis szerver fogja elvégezni. Gyakori kérdés, de a dynaTrace-es dump-ot más eszközzel (Eclipse Memory AnalyzerIBM HA) nem tudjuk beolvasni.


2. Memory Consumption Trending:

Ezzel a dump-pal megkapjuk, hogy melyik osztályból hány példány volt a memóriában. Az előnye, hogy néhány másodperc alatt lefut, azaz nem akasztja meg az alkalmazás futását, így éles környezetben, akár napközben is használható. Ha memória fogyást tapasztalunk, készítünk pl. 10 percenként pár dumpot és összehasonlíthatjuk őket, hogy mely osztályok példányszáma növekszik folyamatosan. 


3. Selective Memory Dump:

Miután a Memory Consumption Trending dump-ok készítésével meghatároztuk azokat az osztályokat, amelyek példányszáma növekszik, ezen az osztályokra memória szenzort tehetünk fel, majd a Selective Memory Dump készítésével megtekinthetjük, hogy a PurePath hívási láncban ezek az objketumok melyik metódusnál jönnek létre. Nagyon hasznos feature!


A folytatásban pedig egy esettanulmányt fogok megmutatni, hogy a gyakorlatban hogyan kell egy memory leak gyökér okát beazonosítani a dynaTrace-szel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.