2015. január 15., csütörtök

Codie - A hernyótalpas jármű, ami megtanít kódolni

Codie egy magyar fejlesztésű hernyótalpas robot jármű, amibe egy halom szenzort belepakoltak: iránytű, giroszkóp, távolság érzékelő, fény érzékelő, szín érzékelő, mikrofon és vonal olvasó. A járművet mobiltelefonon keresztül lehet felprogramozni, úgy hogy egy folyamat diagramot kell összerakni, ahol megadhatjuk, hogy a szenzorok által mért információk alapján mit csináljon a robot. Csak néhány példát említve, kerülje ki az akadályokat, tapsolásra elinduljon vagy éppen villogással jelezze ha sötét van a szobában. Található még rajta egy programozható led kör és egy speaker is valamint a kialakított bluetooth kapcsolaton keresztül a robot képes visszajelezni a telefon számára. Az ajánlott célközönség a 8 és 14 év közötti korosztály. Ha sikerül tartani az ütemezést az első széria már 2015 nyarán a boltokba kerülhet, addig is nézzétek meg a bemutató videót. Hát igen, szívesen kipróbálnám...


Ami tetszett:
  • Sok szenzort tartalmaz, ami lehetőséget ad az egyéni kreativitás kiéléséhez
  • Tetszik, hogy egy flow chart diagramon húzogathatjuk össze az algoritmust
  • Az ára alacsonyabb lesz mint a konkurens termékeké: 160$ (40.000 Ft)
  • Ügyes formai kialakítás, a robot nem esik fejre :)
Ami nem tetszett:
  • Előnyösebb lenne, ha a mobilos flow chart diagram inkább lentről felfele bővülne
  • A mobilos programozással a gyerekeket a kijelző elé tereljük valamit a játékot és a flow élményt is könnyen megzavarhatják a bejövő hívások, sms-ek és email-ek. 

A múlthéten egyébként felvettem a kapcsolatot a Codie fejlesztőivel és megosztottam velük pár ötletemet (flow chart irány, mobil nélküli felprogramozás lehetőségei, stb...) valamint pár felmerült kérdésemre is választ kaptam. Ezúton is köszi és sok sikert a robothoz!

Itt találod a játékos programozás gyerekeknek gyűjtő topikot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.