2015. január 26., hétfő

Dash & Dot - Használd a kreativitásod

Manapság kevés olyan játék van, amiben a gyerekek igazán kiélhetik a kreativitásukat, azonban a következő robot páros pont egy ilyen. Nincsenek kötöttségek, nincsenek konkrét feladatok és lépések, viszont van 2 robot Dash és Dot akiket a mobilon keresztül felprogramozhatunk arra a feladatra amit éppen kitaláltunk nekik.

Dash kerekeken gurul, tud világítani, hangot kiadni és a beépített szenzorai segítségével az előtte lévő tárgyak távolságát is képes meghatározni. Dot kisebb és szerényebb képességekkel rendelkezik, nincsenek kerekei és szenzorokat sem kapott, cserébe a testvérével bluetooth kapcsolaton keresztül tud kommunikálni és a vonóhoroggal elvitetheti magát.


A játékot 5 éves kortól ajánlják, a nagyobbak akár saját programokat is írhatnak a nyílt API-ra építve, hasonlóan ezekhez az appok-hoz. A játék egyébként hasonló játszhatósági sémára épül mint a Codie robot, ehhez képest az előnye hogy a 2 robottal összedolgoznunk és sok kiegészítő elérhető hozzá, hátránya viszont hogy nincs bennük annyi szenzor.

Ami tetszett:
  • A mobilos alkalmazások ötletesek, szépen kialakított felületek
  • Szép a robotok külső kialakítása, a KIDO ilyen téren nem jött be
  • Nem a szokásos, de nagyon kreatív kiegészítők illeszthetők hozzá: xilofon, lego connector, vonóhorog, buldózer.
Ami nem tetszett:
  • A Wonder Pack ára, a két robottal és a kiegészítőkkel: 300$ (80.000Ft)
  • Mobiltelefon szükséges a használatához
  • Kevés szenzorral rendelkeznek a robotok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.